El cicle musical de ‘Concerts de Tardor’ de Torrelameu arriba a la novena edició

17/10/2023

Comptarà amb quatre sessions ben diferenciades que tindran lloc entre els mesos d’octubre i desembre a la sala de ball de l’Ajuntament i l’església

La vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach; l’alcalde de Torrelameu, Carles Comes, i el director del cicle, Gerard Riu, han presentat aquest dimarts la novena edició del cicle musical de Tardor de Torrelameu 2023, que se celebrarà a l’església del municipi i a la sala de ball de l’Ajuntament els dies 21 d’octubre; 4 i 12 de novembre, i 2 de desembre.

Així, l’organització ha previst una proposta en la qual hi ha des de concerts instrumentals, de veu, corals i de temàtiques diverses, passant per peces musicals de bandes sonores, músiques de tots els temps, trobadors, èxits d’ahir i d’avui. Coincidint amb la celebració del darrer concert, el dia 2 de desembre,  es farà l’encesa de llums de Nadal i de l’arbre a la Plaça de l’Església.

 

Estefania Rufach ha destacat que el programa que es proposa “fa molt bona pinta”, i s’ha referit al concert final com a “molta enveja”, perquè hi participen l’escola, la gent del poble i el jovent, que és el més difícil”, per això s’ha mostrat convençuda “que heu d’omplir perquè tothom hi està implicat. Sé com costa moure la gent en un poble”.

 

Carles Comes ha fet esment a la importància “d’apropar un tipus de música que a vegades costa, però que a la gent del poble, cada vegada més, li ha anat agradant. És una proposta arriscada però que cada any té més repercussió”.

 

Per la seva banda, Gerard Riu ha explicat que la filosofia del cicle “és poder trobar un moment, en un poble de pagès, perquè la gent, a les set de la tarda, es mudi i surti, ja sigui a l’església o a la sala de ball, per estar junts. La música és una excusa. A mi em va bé la música, però seria el mateix si ens trobéssim per parlar de qualsevol cosa”. La seva intenció és organitzar aquest cicle “tants anys com sigui possible”.

 

La programació dels concerts és la següent:

  • Dissabte, 21 d’octubre: concert de ‘Tres + 1’, coincidint amb la inauguració del 19è Premi Miquel Viladrich, i sota el títol ‘Músiques de lletra’, Jordi Paulí (tenora), Xavi Piñol (tible), Xavier Cassanyes (piano) i Anna Torner (rapsoda), presenten una inèdita proposta literariomusical.
  • Dissabte, 4 de novembre: el músic lleidatà compositor i guitarrista, Miguel Hortigüela, presenta el seu nou disc ‘Luna Poleno’.
  • Diumenge, 12 de novembre: alumnes de cant de Marta Infante interpretaran ‘Cants per la tardor’.
  • Dissabte, 2 de desembre: infants i joves de Torrudania (infants i joves de Torrelameu) interpretaran cançons sota el títol ‘Amb olor del Nadal’.

 

Tots els concerts es fan a l’església, excepte el primer, que es farà a la sala de ball de l’Ajuntament. L’horari d’inici de tots els concerts serà a les 19.00 hores amb entrada gratuïta.

 

Infolleida