El biogàs, protagonista d’una nova jornada al CEI de Balaguer 

19/09/2023

El biogàs ha tornat a ser protagonista aquest dimarts a Balaguer en una nova jornada celebrada al CEI de la capital de la Noguera i organitzada pel Clúster de la Bioenergia de Catalunya. La jornada, que ha comptat amb un centenar de participants, ha destacat els projectes d’èxit en la implantació d’aquest sistema a les terres de Lleida, com són el Biohub d’Alcarràs o la Granja Torre Santamaria 

El creixement del biogàs com a font energètica renovable és una realitat a nivell europeu, i Catalunya, amb un teixit ramader molt potent, no n’és una excepció. Apostar per aquest model, però, no és un camí fàcil, és per això que, en el marc de la jornada celebrada aquest dimarts a Balaguer, organitzada pel Clúster de la Bioenergia de Catalunya, s’han volgut donar a conèixer projectes d’ajuts i finançament.

 

El projecte Biohub d’Alcarràs o el projecte Nortegas, són dos dels projectes de referència de biogàs del sector ramader lleidatà. 

 

La jornada, que ha comptat amb prop d’un centenar de persones, ha posat èmfasi, també, en l’aposta d’aquest model per fer front al repte demogràfic de la despoblació de les zones rurals, generant lloc de treball, valor econòmic i nous models de negoci. 

Ariadna Sanchez Ber