Desarticulades dos plantacions de marihuana indoor a Torrelameu

29/06/2023

Ampli desplegament de la Policia Nacional que se salda amb la confiscació de 800 plantes en una finca que tenia la llum punxada

Un espectacular operatiu de la Policia Nacional es va saldar ahir amb un detingut, un home de 45 anys, i la desarticulació de dos plantacions indoor de marihuana, amb la confiscació de prop de 800 plantes, a Torrelameu, a la comarca de la Noguera. Des de primera hora del matí, diverses patrulles de la policia es van desplegar a la localitat per intervenir en una finca situada en el carrer de les Boteres. Segons la Policia, les investigacions que es van iniciar el mes de maig passat van portar als agents fins a aquesta finca, controlada per un clan familiar dedicat al trànsit d’estupefaents, en el qual conreaven la marihuana per després traslladar-la i vendre-la.

Durant les indagacions es va observar com el cablatge elèctric de l’immoble es trobava manipulat. En l’operatiu que es va portar a terme ahir, els agents van confiscar 768 plantes de marihuana, 100 grams d’aquesta substància en cabdells i gairebé 1.000 euros en efectiu. Així mateix, van trobar 47 llums de 600 W amb els seus transformadors, diversos aparells d’aire condicionat així com tots els estris necessaris per a la composició d’una plantació de marihuana indoor.

Fonts policials van assenyalar que l’operació, duta a terme per agents de la Unitat de Drogues i Crim Organitzat de la comissaria provincial de la Policia Nacional a Lleida, continua oberta, per la qual cosa no es descarten noves detencions. A l’home arrestat ahir, de nacionalitat espanyola, se li imputen els delictes de tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric. La Policia Nacional va destacar que aquest últim delicte és “molt important” perquè aquesta defraudació pot implicar un desproveïment del fluid elèctric en la demarcació en la qual es trobi que causaria un greu problema en la ciutadania sumat a la crisi energètica i l’onada de calor.

A l’abril, la policia va dur a terme una batuda a Aspa que es va saldar amb sis detinguts i el decomís d’unes 2.000 plantes de marihuana.

Més de 23.000 plantes decomissades l’any passat

Les plantacions de marihuana s’han convertit en un dels principals cavalls de batalla dels cossos policials, amb l’augment d’actuacions en els últims anys a Ponent. Només el 2022, els Mossos d’Esquadra van decomissar un total de 23.285 plantes de cànnabis a les comarques lleidatanes, la meitat que el 2021, amb unes 50.000.

Segons les dades d’Interior, la Policia catalana també va confiscar l’any passat 207 quilos de marihuana a la província i, en el conjunt de Catalunya, es van comptabilitzar 2.130 detencions vinculades al tràfic de drogues.

SEGRE.COM