Centre gastronòmic a Vilanova de Meià per fomentar la cuina de proximitat i la inclusió social

10/09/2025

Ja fa uns mesos que el xef Sergi de Meià va posar en marxa un nou centre gastronòmic a Vilanova de Meià per fomentar la cuina de proximitat i la inclusió social. El nou espai de formació de la Fundació Coma de Meià, ofereix una FP ocupacional i lluita per conscienciar sobre la cuina tradicional catalana, de proximitat i slow food

Crear un centre de desenvolupament gastronòmic i cultural a Vilanova de Meià. Aquesta era la idea tenia el xef Sergi de Meià, una idea que, des de fa uns mesos, s’ha materialitzat. Així, a través de la Fundació Coma de Meià, el xef vol convertir el nou espai en un centre de creació i promoció de la cuina de proximitat servint, alhora, com a impuls per al món rural. 

 

Però el projecte va més enllà, i compta també amb un rerefons social, formant persones amb risc d’exclusió social o aturats de llarga durada. 

 

Al llarg de l’any, i més enllà de la proposta del centre, la Fundació Coma de Meià també portarà a terme altres activitats com tallers o càpsules formatives, tot per tal de convertir aquest espai en un punt de producció i transformació de productes ecològics que permetin mostrar i transmetre els orígens de la cuina tradicional, els seus valors sostenibles i els seus productors. 

Infolleida