Animalistes denuncien "inacció" de la Paeria de Balaguer en la gestió del centre d'acollida d'animals

26/05/2023

FAADA lamenta que la instal·lació no disposa de servei ni personal i el cadàver d'un gos en descomposició

 La Fundació per a l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA) ha denunciat "inacció" per part de la Paeria de Balaguer en la protecció i el controls dels animals al centre d'acollida públic que hi ha a la ciutat. L'organització assegura que dijous hi havia el cadàver d'un gos en avançat estat de descomposició que portava dies a la tanca i suposadament hauria d'haver estat a l'interior del centre d'acollida. Afirmen que l'avís el va donar una veïna que havia demanat una actuació al respecte a l'Ajuntament però que no va ser així. Segons FAADA el centre que alberga gossos no disposa de llum, aigua, ni personal. A més a més, diuen que porta anys en obres i mai s'ha arribat a obrir.

Per tot plegat, segons FAADA el centre està en situació il·legal i tot i així a l'edifici hi ha tres gossos que van ser requisats i ara es desconeix si reben atenció. A més a més,  asseguren que el passat 17 de gener, van presentar una denuncia a la Paeria de Balaguer per les condicions de manteniment de tres gossos que estaven en una casa abandonada però el cas es va solucionar amb una "senzilla i ràpida actuació de neteja".

L'entitat també remarca que al març va tenir lloc a Balaguer un atac de dos gossos de raça perillosa a un altre gos que va acabar morint. Afegeixen que anteriorment, aquests mateixos gossos havien estat protagonistes d'altres incidents que també es van denunciar.

Per la responsable del departament d'Animals de companyia de FAADA, Eva Fornieles, aquesta manca d'actuació per part de la Paeria de Balaguer fomenta l'abandonament, el maltractament i la tinença d'animals per part de persones que no són aptes i que contribueixen a accidents on els perjudicats sempre són els animals. Fornieles destaca que així queda demostrat amb el creixent nombre de denuncies que han rebut al llarg d'aquest any.

ACN. Imatge cedida per FAADA