Activitats a la Noguera amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de les Violències envers les Dones

17/11/2023

El Consell Comarcal de la Noguera a través del Servei d’Informació i Atenció a les Dones de l’Àrea de Serveis Socials, ha organitzat diferents activitats amb motiu del 25N per declarar el posicionament de la institució de rebuig contra les violències masclistes i contribuir a erradicar-les.

A nivell comarcal, per als ajuntaments ha dissenyat la campanya "El Buit de les violències masclistes" com l’acte unitari de la comarca de la Noguera, amb l'objectiu de visibilitzar els 14 feminicidis que durant aquest 2023 s'han produït a Catalunya, com a exercici de memòria i denúncia. S’ha proposat als ajuntaments de la Noguera que el dia 25 de novembre en un espai visible del municipi instal·lin 14 cadires “buides”, cadascuna amb el nom d’una de les víctimes. Per aconseguir-ne la màxima difusió, es proposa de fer una fotografia del muntatge i compartir-la a les Xarxes Socials amb l'etiqueta #25NlaNoguera.

 

Com cada any, també s’organitza l’acte institucional conjunt amb la Paeria de Balaguer, que tindrà lloc el divendres 24 de novembre, a les 13 h, a la plaça Mercadal. Residents de les residències de gent gran de Balaguer faran la lectura del Manifest Institucional, i tot seguit es convidarà els assistents a participar en una activitat reivindicativa que anirà acompanyada d'una mostra de fotografies dels serveis que formen part de la Xarxa d'Abordatge de les Violències Masclistes, i d’una representació de la ciutadania a través dels centres d'ensenyament i entitats de la ciutat. 

El diumenge 26 de novembre col·labora també en l’organització de l’11a Cursa de la Dona, i s’hi muntarà un estand on els serveis del SIAD i el SAI LGBTI del Consell Comarcal de la Noguera oferiran informació a la ciutadania. 

A més a més, el SIAD i els Serveis Socials d'Atenció Primària del Consell Comarcal participaran al programa de ràdio especial (amb motiu del 25N) de Ràdio Balaguer, en el qual s'aborda la intervenció en les violències masclistes que porten a terme els diferents serveis d'atenció de la ciutat de Balaguer. 

 

Infolleida