Pressupostos socials per Lleida

29/02/2024

el Canal Segarra Garrigues, l'estació d'autobusos de Lleida, les millores ferroviàries o el bloc quirúrgic de l'Arnau de Vilanova són algunes de les inversions previstes als pressupostos de la Generalitat del 2024. En total, el govern català invertirà a Lleida 154,5 milions d'euros, un 10'4% més que l'any passat. La xifra situa la despesa per habitant en 415 euros, per sobre de la mitjana catalana.

Són 415 euros de mitjana per habitant a Lleida que representen un 7,9% de la inversió territorialitzable del Govern a Catalunya. Els 154 milions incloents la inversió real prevista, 122,9 milions, i les transferències de recursos. El bloc quirúrgic de l'Arnau rebrà set milions d'euros i també hi ha previstes obres de millora a l'Hospital Santa Maria, la construcció d'un parell d'escoles o la nova comissaria dels Mossos a Mollerussa. Són uns pressupostos molt socials.

Són importants també les inversions en regadiu, amb el Canal Segarra Garrigues al capdavant, que rebrà una injecció de 28,4 milions. La nova estació d'autobusos de Lleida rep 19,9 milions. Un projecte molt necessari per fer possible tota la mobilitat sostenible.

Per comarques, el Segrià és la que més rebrà, més de 81 milions d'euros, seguida per la Noguera, amb 18 i 17, del Pla d'Urgell
Eva Cortijo