L’IPC anual a les comarques de Ponent i l’Alt Pirineu i Aran puja 3 dècimes a l’abril 

14/05/2024

Tres dècimes, aquesta és la pujada que ha fet el mes d’abril la inflació a les comarques de Ponent i l’Alt Pirineu i Aran. Així ho ha anunciat, aquest dimarts, l’Institut Nacional d’Estadística, que també ha mostrat que la variació anual es va situar en el 3,4% a causa de l’encariment del preu de l'alimentació, l’habitatge, l’electricitat i els combustibles. 

En concret, els preus de l’habitatge, l’aigua, l’electricitat, el gas i altres combustibles van experimentar un increment del 4,3% respecte l’1,2% del març a la demarcació. En quant a l’alimentació, la pujada va ser del 5,2% respecte el 3,3% del mes anterior i les begudes alcohòliques del 4,7% davant el 4,4% de març. 

Cal destacar, també, l’augment fins al 3,3% de la restauració i els hotels, tot i que baixa 9 dècimes en comparació amb el març.

En quant al conjunt de Catalunya, la inflació va pujar dues dècimes a l’abril, i es va situar al 3,3% també impulsada pel preu de l’habitatge i l’alimentació. Al conjunt de l’Estat, l’IPC es va situar en el 3,3%, una dècima més que la dada registrada al març.  

Infolleida