La Paeria de Balaguer visita l'emrpesa Inalba

13/03/2024

Inalba es va fundar l'any 1958, amb la voluntat de formar una cooperativa. Així, inicialment, la funció de Inalba era el cooperativisme, fins que l’any 1971 el Grup Vall Companys va entrar a formar part de l’empresa, amb una participació majoritària. L’any 2021 el grup va passar al capdavant de la societat, i des de llavors s’ha impulsat el creixement de l’empresa amb una important projecció. Des d’aquest canvi en la direcció de Inalba, s’han obert quatre botigues pròpies, a més d’augmentar significativament la facturació, la qual en aquest període de temps ha arribat a duplicar-se.

Actualment, Inalba dona feina directa a 69 persones, i es posiciona com la segona empresa de la ciutat de Balaguer. En aquest sentit, el grup ha invertit a la ciutat amb l’obertura de botigues, així com en diverses poblacions del territori, i té la voluntat de seguir creixent, tot i que amb l’objectiu de mantenir una elaboració artesana dels seus productes, així com seguir treballant amb productors de proximitat. 

A la trobada també han assistit Pilar Marqués, presidenta del Gremi de Forners de Lleida; i Pau Borràs, conseller de presidència, els quals han acompanyat la direcció de l’empresa durant la visita institucional del govern municipal.

D’altra banda, des del Gremi de Forners de Lleida s’està preparant la festa que el gremi celebra anualment, i es pretén que es pugui celebrar a Balaguer el proper 5 de maig.

 

Infolleida