La Paeria de Balaguer demana una subvenció per a la supressió de barreres arquitectòniques 

04/05/2023


La Paeria de Balaguer ha portat al Ple d’aquest dimecres dia 3 de maig el sorteig dels membres de les meses electorals per a les eleccions locals del proper dia 28. En aquest mateix sentit, també s’han donat a conèixer els espais que la Paeria ha reservat per a la realització dels actes de campanya electoral, els quals seran: la sala d’actes de la Casa de la Paeria, la sala d’actes del Col·legi Àngel Guimerà, la sala d’actes del Col·legi Gaspar de Portolà i la sala d’actes del Col·legi La Noguera. Igualment, es destinaran els suports habituals en l’espai públic per a la col·locació del material de campanya.

Seguidament s’ha portat a aprovació provisional la modificació de l’ordenança fiscal número 37, corresponent a taxes per a visites a museus, exposicions, monuments històrics o artístics, i altres centres o llocs anàlegs. Aquesta es modifica per incloure el preu de 15 euros per grup de les visites guiades ‘Balaguer, ciutat daurada’ i ‘Balaguer, la ciutat de les tres cultures’ per a les entitats del programa Apropa Cultura. 

En aquest mateix sentit també s’ha portat a aprovació la modificació de l’ordenança fiscal número 44, referent al preu públic per vendre publicacions, diapositives, textos i altres, correspon al llibre ‘Vestir la moda’ per 12 euros. Aquest llibre ha estat editat per la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran, i n’ha dipositat vint exemplars al Museu de la Noguera. Ambdues modificacions han estat aprovades per unanimitat.

El següent punt del Ple ha estat la Declaració d’especial interès o utilitat municipal les obres a l’Institut Almatà, per a la substitució de finestres, la col·locació de protecció solar, l’aïllament de la coberta i de la sala de la caldera, i la substitució de llums fluorescents per llums LED. Aquest punt també ha estat aprovat per unanimitat.

Finalment, també s’ha aprovat la moció proposada pel grup municipal de la CUP, per tal de donar suport a les persones encausades en l’Operació Judes, en el marc de repressió a la societat civil independentista. La moció s’ha votat per punts, amb abstencions en alguns punts de Treballem per Balaguer i Ara Sí, els vots a favor de ERC i CUP, i en contra del grup Socialista.

D’altra banda, la Paeria ha anunciat que ha demanat una subvenció d’1 milió d’euros per a la supressió de barreres arquitectòniques, per a la instal·lació de cèl·lules fotosensibles en alguns carrers poc il·luminats del centre històric, així com mesures per a la digitalització de l’àmbit comercial de la ciutat, entre una vintena d’accions més.  

Infolleida