El PSC tanca un acord de govern amb Treballem per Balaguer

16/06/2023

El PSC ha tancat un acord de govern a Balaguer amb Treballem per Balaguer – Pacte Local. D'aquesta manera, els sis regidors socialistes en sumen tres de treballem i aconsegueixen formar un govern amb majoria que investirà la primera alcaldessa de la ciutat, Lorena González. El PSC recupera així l'alcaldia de la capital de la Noguera després de 12 anys. Aquesta setmana, ERC va anunciar que les negociacions amb Junts i Treballem per formar un govern alternatiu no havien tirat endavant. En l'acord, socialistes i Treballem destaquen la necessitat de sumar esforços per afrontar els "grans reptes" de la ciutat i deixar de banda les lluites partidistes.

Entre aquests reptes hi figuren, des de la millora de serveis públics, la seguretat, fins a l'estímul de l'activitat econòmica. Les dos formacions es comprometen a treballar conjuntament per promoure polítiques sostenibles i mediambientalment responsables, impulsar la cultura i el turisme local, i fomentar la inclusió social i la igualtat d'oportunitats.

L'acord estableix que el PSC, a banda de l'alcaldia, també tindrà les carteres de Règim Intern, Seguretat, Serveis Municipals i Habitatge; Educació, Infància i Igualtat; Ocupació, Benestar animal, Fires i Mercats; i Joventut, Festes i Patrimoni. Al seu torn, Treballem per Balaguer tindrà Urbanisme, entorn natural i Empresa i Comerç; Cultura i Turisme; Esports i Afers socials.

ACN