El Ple de la Paeria dona llum verda al pressupost del 2024

26/01/2024

El Ple de la Paeria ha aprovat els pressupostos per a 2024, i de les inversions que s’han presentat se’n destaquen l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, la redacció per al projecte de construcció d’un nou pavelló a la zona d’Inpacsa, el canvi de sistema de climatització per al Casal Lapallavacara, així com la urbanització del carrer Cervantes. També es destaca la implantació de càmeres de seguretat per a instal·lar a les entrades de la ciutat, en els considerats punts calents i en les zones d’illes de contenidors.

Entre altres inversions, també destaca una partida de 120.000 euros per portar la llum al refugi d’animals i adequar-lo perquè aquest pugui acollir també gats; i també aquest any es preveu licitar el tancament dels contenidors de rebuig i orgànica de la ciutat. El cost és de 378.000 euros i es compta amb una subvenció de 340.000. El pressupost d’enguany també contempla diverses partides per al manteniment de carrers i equipaments; per a l’adquisició d’habitatges, de materials diversos i compra de vehicles; es mantenen les principals línies i la implementació del Pla Estratègic de Cultura, les ajudes i subvencions a les entitats i associacions, les beques de suport a la creació i els premis de promoció cultural.

D’altra banda, es durà a terme la recuperació de la sèquia del cup al tram del carrer Miracle per a què es pugui visitar, la remodelació del parc infantil de l’escola Mont-roig, l’arranjament de les entrades de la ciutat per tal de millorar els accessos, i la plantació de l’arbrat a tot el municipi ciutat per aconseguir ser una ciutat més verda, d’acord amb l’Agenda 2030.

En aquest exercici també es preveu executar la redacció del projecte per construir un nou pavelló al costat del que hi ha actualment a la zona d’Inpacsa. La redacció compta amb una partida de 170.000 euros i la construcció podria rondar els 2,5 milions d’euros, aproximadament. Aquest és un dels projectes en els que la Paeria treballa amb perspectives de futur, igual que una possible ampliació de l’actual piscina coberta. També en aquest cas es preveu licitar la redacció del projecte durant 2024.

El capítol d’inversions del pressupost de la Paeria ascendeix a 6.620.000 euros, 2.291.000 dels quals es finançaran amb subvencions. Per a la resta, l’equip de govern té previst demanar un préstec per valor de 5.922.000 euros, amb la qual cosa l’endeutament passarà del 32 % actual al 58 %.

 

Infolleida