El ple de la Paeria aprova una moció a favor de la pau i per la fi del conflicte a la franja de Gaza 

27/10/2023

La Paeria de Balaguer ha celebrat avui el Ple del mes d’octubre. El primer dels punts ha estat el nomenament de la paera en cap, Lorena González, com a membre de l’Assemblea General de l’Associació de Municipis per la Mobilitat i el Transport urbà, i a Guifré Ricart com a suplent, aprovat per unanimitat.

Seguidament, també s’ha aprovat per unanimitat la retirada d’un dels vehicles municipals, més concretament la màquina escombradora adscrita a l’àrea d’Obres i serveis, d’acord amb l’informe presentat per la tècnica de Medi Ambient de la Paeria.

El següent punt ha estat l’aprovació del projecte inicial per a la deshumectadora de la piscina municipal elaborat per l’empresa Einesa, el qual té un projecte d’execució de 226.539 €, IVA inclòs.

També s’ha aprovat inicialment el projecte d’obres per a l’arranjament de les voreres dels carrers Jacint Verdaguer, en el tram comprès entre la plaça Lope de Vega i el carrer Urgell, amb un pressupost d’execució de 126.716 €, IVA inclòs. En aquest mateix sentit s’ha aprovat el projecte inicial també per a l’arranjament de les voreres del carrer Girona en el tram comprès entre el passeig de l’Estació i la plaça Catalunya, amb un pressupost d’execució de 51.706 €, IVA inclòs; i l’arranjament de les voreres del carrer Noguera Pallaresa en el tram comprès entre el passeig de l’Estació i el carrer Tarragona, amb un pressupost d’execució de 81.248 €, IVA inclòs.

El següents punts han estat l’aprovació dels diferents convenis de col·laboració amb els clubs esportius de la ciutat, per a la cessió i ús de les instal·lacions esportives municipals. En aquest sentit s’ha formalitzat conveni amb el Club Bàsquet Balaguer, per a l’ús del pavelló 1r d’Octubre i el pavelló polivalent d’Inpacsa; amb el Club Voleibol Balaguer, per a l’ús del pavelló polivalent d’Inpacsa; amb el Club Futbol Balaguer, per a l’ús del camp municipal d’esports; amb el Club Natació Balaguer, per a l’ús de la piscina coberta i els seus equipaments; i amb el Club Futbol Sala Balaguer Vedruna, per a l’ús del pavelló 1r d’Octubre i el pavelló polivalent d’Inpacsa. Tots els convenis seran vigents fins el mes de març de 2027.

Seguidament s’ha aprovat el calendari fiscal per l’any 2024, en el que es fixen els períodes en els quals s’hauran de fer els pagaments de les diferents taxes i impostos municipals.

Finalment, el grup municipal de Junts ha presentat una moció en suport a les comunitats de regants i al sector ramader per fer front a les conseqüències de la sequera. Igualment, el grup d’ERC ha presentat dues mocions, l’una per a condemnar els atacs de Hamàs contra Israel, per mostrar la solidaritat amb totes les víctimes del conflicte i les seves famílies, la necessitat de no interrompre l’ajuda humanitària, i per a demanar a les diferents institucions i organismes nacionals i internacionals promoguin les converses per la pau i la fi del conflicte, la qual s’ha aprovat per part de tots els grups amb l’abstenció de la CUP. I l’altra moció, també aprovada amb abstencions, per a la flexibilització dels impostos i les taxes municipals per a famílies monoparentals.


Infolleida