Barris amb Futur, al centre històric

28/05/2024

El pla de la Generalitat Barris amb Futur s'implementarà al centre històric de Balaguer, amb la millora urbana i revertir l'èxode com a punts clau

Els veïns del centre històric de Balaguer, que cada cop són menys a causa de l'èxode que pateix aquest barri, i les seves condicions de vida són l'objecte de les millores urbanes i de les polítiques socials del pla de la GeneralitatBarris amb futur. La capital de la Noguera és un dels punts on es posa en marxa aquest pla per a facilitar que els veïns mantinguin la seva residència al barri, amb una millora general de les oportunitats laborals i condicions vitals.

La degradació urbana, la situació irregular de la gran part de veïns i la condició urbana són els tres pilars del pla d'actuació, tres vies que s'hauran d'efectuar amb coordinació per totes les administracions implicades. Lorena González, alcaldessa de Balaguer, va participar en una reunió de seguiment i va posar de manifest la necessitat de revisar els plans d'entorn de Catalunya, ja que després de les retallades de personal, molts municipis de la demarcació de Lleida s'han vist afectats per aquest canvi.
Infolleida