ALLEM presenta al Consell Comarcal de la Noguera el projecte pilot “Som Rurals, Som de Muntanya”

30/11/2023

Representants de la Federació ALLEM han presentat al consell Comarcal de la Noguera el projecte pilot “Som Rurals, Som de Muntanya” (SR-SdM).

El projecte neix de la detecció de necessitats, situacions de discriminació i soledat que viuen les persones amb discapacitats en entorns rurals i de muntanya. El gruix de les  necessitats identificades es concentren en la urgència de millorar l’accés als serveis de salut bàsics i especialitzats, al lleure, al transport, als serveis socials, a la comunitat i entorn social, a l’habitatge, a l’acompanyament, a l’educació, al treball i l’accés a la informació.

SR-SdM és un projecte pilot pioner per desplegar suports socials de proximitat per a un grup d’entre 36 i 40 persones en 9 comarques rurals i de muntanya de les terres de Lleida i l‘Alt Pirineu i Aran que es troben en situació de vulnerabilitat, per discapacitat, problemes de salut mental i altres causes d’exclusió social, que veuen agreujada la seva situació per l’aïllament de viure en territoris rurals o de muntanya.

El gran volum de necessitats identificades pel grup de professionals de les entitats es concentren en la urgència de millorar l’accés als serveis de salut bàsics i especialitzats, al lleure, al transport, als serveis socials, a la comunitat i entorn social, a l’habitatge, a l’acompanyament, a l’educació, al treball i l’accés a la informació.

A la presentació de la Noguera hi han assistit representants de totes les entitats que portaran a terme el projecte a la Noguera: la Federació ALLEM, l’Associació ALBA, l’Associació l’Estel de Balaguer, les Àrees Bàsiques de Salut de Balaguer i d’Artesa de Segre, i el Consell Comarcal de la Noguera.

 

Infolleida