Una guineu mata 45 gallines i un gall a Sant Llorenç de Montgai

08/02/2023

Va ser dissabte a la matinada a l'empresa agroramadera La Vaca Vegana

Una guineu va matar 45 gallines i un gall de l’empresa familiar agroramadera La Vaca Vegana de Sant Llorenç de Montgai, nucli de Camarasa. L’atac va tenir lloc dissabte passat de matinada quan la guineu es va colar a les instal·lacions de l’explotació i va començar a atacar i mossegar les gallines i el gall, va avançar ahir TV3. “Ho vam descobrir dissabte al matí.

Anaven apareixent gallines mortes per diferents zones, fins a la carretera. Tenien arrancat el cap i el coll. Al comprovar l’enregistrament de la càmera de seguretat, vaig observar la guineu perseguint i atacant les aus”, va comentar a aquest diari Jesús Puyal, propietari de l’explotació.

Només sis gallines van aconseguir escapar-se d’aquest predador, la qual cosa representa una gran pèrdua perquè s’han quedat sense poder produir ous. “No podem subministrar als nostres clients. És un gran perjudici”, va afirmar Puyal, que va afegir que “abans de reposar les gallines, hem de mirar com reforçar la seguretat de la finca, malgrat que tenim les quatre hectàrees de la finca amb fil electrificat i les aus tenien el seu propi espai a l’interior i un corral però la guineu es va colar igualment”.

Els Agents Rurals van anar ahir a la tarda a l’explotació i van deixar una gàbia trampa en les proximitats del galliner per intentar capturar l’animal. L’afectat va afegir que “veïns que tenen torres per la zona ens han explicat que han patit atacs. El problema per a nosaltres és que és part del nostre negoci, ja que produïm uns 15.000 ous a l’any”.

A més, es dona la circumstància que les aus no estaven assegurades per la qual cosa s’han de fer càrrec del 100% de l’afectació. En canvi, el bestiar va sortir indemne de l’atac

Només han sobreviscut sis aus, de manera que s’han quedat pràcticament sense producció

A començaments del mes de gener, dos atacs de gossos assilvestrats en una granja de Soses es van saldar amb dotze vedells morts i una desena d’exemplars ferits.

SEGRE.COM