Punt final a les obres del nou pas elevat de Térmens  

22/12/2023

Amb la finalització de la segona fase del projecte, la construcció del nou vial de la Sucrera, aquest divendres s’ha posat punt final a les obres del nou pas elevat sobre la línia Lleida - La Pobla al seu pas per Térmens. L’actuació ha permès la supressió del pas a nivell número 12, que concentrava el major volum de trànsit de tota la línia amb més de 6.000 vehicles diaris 

Després de més de 14 mesos de treball, aquest divendres s’ha inaugurat el nou pas elevat sobre la línia Lleida - La Pobla, al seu pas per Térmens. L’actuació, amb un pressupost d’1,6 milions d’euros, ha suposat la supressió del pas a nivell número 12. El projecte ha comptat  amb una segona fase que ha suposat la construcció del nou vial de la sucrera, un vial alternatiu que ressegueix l’antic camí de la sucrera. 

 

El conjunt d’actuacions per a la supressió del pas a nivell 12, que fins ara concentrava el major volum  de trànsit de tota la línia, amb una circulació diària de més de 6.000 vehicles, permet millorar la permeabilitat de la línia al seu pas pel municipi així com rebaixar el volum de trànsit pesat. 

 

Cal tenir en compte que aquesta línia de tren compta, en l’actualitat, amb divuit passos a nivell. Des de l’any 2005 fins a l’actualitat, FGC n’ha suprimit un total de set i l’operadora està treballant en projecte de supressió de més passos. 

Ariadna Sanchez Ber