Neix la cursa BTT ‘3ermites’ de la Noguera

07/09/2023

La prova se celebrarà amb un caire no competitiu, el dia 22 d’octubre en les distàncies de 50, 70 i 90 km, amb un màxim de 300 participants

La diputada Estefania Rufach; l’alcaldessa de Balaguer, Lorena González; l’alcaldessa de Camarasa, Elisabet Lizaso; i el tècnic d’Esports de Balaguer, Albert Marbà, han presentat aquest dijous la primera edició de la ‘3ermites’, el monogràfic BTT de la Noguera, una cursa de caire no competitiu, que se celebrarà el dia 22 d’octubre per les ermites de Cérvoles (Ós de Balaguer); l’ermita de la Mare de Déu de Montalegre de Vilanova de la Sal (les Avellanes i Santa Linya), i l’ermita de Sant Jordi (Camarasa).

 

Estefania Rufach ha destacat la importància que s’organitzi una prova com aquesta “perquè permetrà els participants gaudir de cultura i patrimoni, al mateix temps que practiquen esport”. En aquesta línia s’ha manifestat també Lorena González que ha assegurat que “és un aparador pel territori. És com una ruta cicloturista que acostarà els participants a les tres ermites del recorregut”.

 

La prova està dissenyada en tres distàncies i estarà oberta a 300 participants. Tal i com ha explicat Albert Marbà, aquells que vulguin pujar només una ermita, el recorregut serà de 50 km; els que decideixin fer-ne dos, hauran de recórrer 70 km, i els que completin el recorregut amb les tres ermites, hauran de fer 90km amb 2.200 metres de desnivell,. Tot i no ser competitiva, sí que hi haurà tres punts on s’enregistraran cronometratges, concretament en els ascensos a les ermites.

 

L’origen principal de la prova deriva de l’èxit que desprenia la prova original, la mítica Ermitanyos que gairebé va celebrar 25 edicions de forma consecutiva i que per diversos motius, entre ells la pandèmia, van clausurar aquesta gran festa de la BTT a la comarca.

 

Durant la presentació també s’ha donat a conèixer que la cursa s’ha adherit a la Setmana Bio que promou el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat i així promocionar els hàbits saludables.

 

La prova -que començarà a les 8.00 hores des del pavelló Molí de l’Esquerrà - està organitzada pels ajuntaments d’Ós de Balaguer, Camarasa i Les Avellanes i Santa Linya, així com la Paeria de Balaguer, diversos clubs locals i compta amb la col·laboració de l’equip educatiu i estudiants del mòdul de grau mitjà d’activitats físic-esportives al medi natural de l’INS Almatà.

 

Hi haurà premis pel participant més jove, el més veterà i per l’entitat que més ciclistes inscrigui.

 

Al llarg del dia d’avui s’activarà el web www.3ermites.cat, i des del proper dilluns, 11 de setembre es podran fer les inscripcions.

Infolleida