La Paeria de Balaguer substitueix l'enllumenat del camp de futbol municipal per focus LED

02/08/2023

Aquesta setmana la Paeria ha començat a substituir l'enllumenat del camp de futbol municipal per focus LED, els quals són més eficients energèticament i suposen una reducció important de les avaries.

Degut a la gran quantitat d’hores que està encès l’enllumenat del camp municipal, especialment durant els mesos d’hivern, i per l’elevat cost de energètic que suposen, des de la Paeria es va decidir substituir les lluminàries existents per unes noves de tecnologia LED. En aquest cas, comportaran un estalvi econòmic de gairebé el 60%.

Les actuals làmpades que estaven situades a les columnes d'enllumenat eren de descàrrega, amb halogenurs metàl·lics de 2.000W cadascuna, amb un total de 24.000W de potència instal·lada. Els nous projectors lumínics tindran un consum de 500W cadascun, fet que rebaixarà el consum fins a 18.000W. L'adjudicació s'ha fet a l'empresa Sociedad Española de Construcciones, per un import de 46.894 euros, IVA inclòs. Les tasques es preveu que estiguin finalitzades abans d'un mes. 

Aquesta actuació també permetrà una millora quant als requeriments Starlight, ja que tot i que el seu ús és puntual, es millorarà la qualitat de la il·luminació i el consum.

Infolleida