Fira Q celebra una nova edició amb novetats en els seus espais

27/04/2024

Aquest dissabte s’ha inaugurat Fira Q, que se celebra durant el cap de setmana al pavelló d’Inpacsa de Balaguer.

Fira Q es divideix en diversos sectors, com son el de Comerç i Serveis, Proximitat, Oci i Restauració, i el Saló de l’Energia. Quant al sector Comerç i Serveis, en aquesta edició a banda de les empreses dedicades al comerç i els serveis, s’incorpora un espai dedicat als animals de companyia. En aquest hi ha empreses dedicades al món de les mascotes, i on també s’hi faran xerrades per part de professionals o demostracions de productes específics. Per aquest motiu es pot accedir al pavelló firal amb els animals de companyia, tot i que respectant unes normes bàsiques de civisme i responsabilitat. D’altra banda, a l’exterior del pavelló s’ha instal·lat un parc caní amb elements agility, per tal que gaudeixin d’un espai propi amb els seus tutors i tutores, i on l’Associació d’animals Aglà ha organitzat una campanya d’adopció, a través de l’activitat ‘Passejada cap a una nova llar’.

Durant els dos dies de Fira Q, les empreses presentaran els seus productes i serveis a través de demostracions, xerrades o altres propostes. La voluntat és que el recinte esdevingui un espai actiu, amb múltiples activitats que promoguin les empreses del territori.

D’altra banda, un dels espais destacats és el del Saló de l’Energia, el qual té com a objectiu promoure i conscienciar la ciutadania, les administracions i les empreses de la importància d’implementar mecanismes i processos transformadors per a l’eficiència energètica i l’estalvi, tenint en compte les característiques dels sectors productius del territori, el teixit comercial i empresarial. En aquest espai es faran dues demostracions, una sobre Tècniques de construcció ancestral i rehabilitació, a càrrec d’Albert Puy Subirada, aparellador i constructor a COECO Cooperativa; i una altra sobre aerotèrmica i terra refrescant, a càrrec de Tecmon. Igualment, a l’altell del pavelló es faran dues sessions de ponències, l’una dedicada als Models de descarbonització agrícola i industrial, i l’altra sobre comunitats energètiques a Ponent. 

Igualment i durant tot el cap de setmana se celebra la Mostra Nacional de coques, organitzada per l’Associació Gastronòmica i Cultural del Comtat d’Urgell, i que compta amb la participació d’un forner especialitzat en cuina per a persones celíaques.

A més, a la zona del vestíbul es poden veure tres exposicions divulgatives, dedicades a la Fira dels Somnis; al passat de la ciutat amb la mostra ‘Reculls dels espais perduts de Balaguer. Vida, feina i costums de la pagesia d’abans’; i al centenari de l’arribada del tren a Balaguer, amb ‘Cent anys de la línia de tren Lleida-Balaguer’.

Infolleida