Ferrocarrils construirà un pas inferior per a vianants al baixador de Térmens de la línia Lleida - La Pobla

22/01/2024

Es millorarà la seguretat de les persones usuàries i s’urbanitzarà l’entorn del baixador

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha licitat avui les obres per a la substitució de l’actual pas de servei de vianants del baixador de Térmens, a la línia Lleida – La Pobla de Segur, mitjançant la construcció d’un pas inferior. Els treballs, amb un termini d’execució de 22 setmanes, han sortit a licitació per un import de 880.000 euros (abans d’IVA) i està previst que comencin el tercer trimestre d’aquest any.

Les obres consistiran en l’execució d’un nou pas inferior sota les vies del ferrocarril disposant un calaix de formigó de 3 metres d’amplada i 2,5 d’alçada, rampes adaptades a persones amb mobilitat reduïda i escales, així com urbanitzant l’entorn fins a l’accés al baixador de Térmens.

Concretament, s’urbanitzarà la zona que va des del carrer de la Sucrera, a l’alçada del carrer Sant Jordi, fins a l’accés a l’andana del baixador d’FGC, limitada per un costat per la pròpia via del tren i per l’altre pel Canal de Balaguer. Els treballs implicaran pavimentar aquesta franja de terreny i reforçar la il·luminació. A més, es crearà una zona verda adjacent i noves places d’aparcament.

La construcció d’aquest pas inferior, que inclourà una adequació dels accessos i de l’entorn del baixador, permetrà millorar notablement la seguretat i el confort de les persones usuàries que accedeixin al baixador i continuar garantint un servei de qualitat.

En el marc de la política per a la progressiva eliminació dels passos a nivell de la xarxa, Ferrocarrils va suprimir, l’últim trimestre del 2023, el pas a nivell número 12 a Térmens i el va substituir per un pas elevat.

 

Infolleida