Endesa renova la cessió a Fundesplai de sis finques rústiques a la Noguera per a activitats de lleure

16/02/2024

Es tracta de més de 106.000 m2 a Àger i Camarasa que la Fundació Catalana de l’Esplai utilitza per a un ús educatiu

Endesa i la Fundació Catalana de l’Esplai (Fundespai) han firmat recentment el conveni per a renovar la cessió de sis finques rústiques de la Companyia ubicades a la riba de l’embassament de Camarasa, a la Noguera, per a usos d’educació en el lleure. Els terrenys, ubicats als termes municipals d’Àger i de Camarasa (tres i tres), sumen més de 106.000 m2 de superfície, i s’empraran per a realitzar colònies, campaments i camps de treball d’infants i joves.

De fet, aquest acord és la pròrroga del que es va firmar el 30 de juny de 2008 entre l’entitat i la Companyia, mitjançant el qual s’autoritzava l´ús d’aquest espai lliure per un termini de 15 anys tant a Fundesplai com a l’Associació Catalana de Cases de Colònies, ara integrada a Fundesplai. Ara, la renovació s’amplia per cinc anys més (amb renovacions anuals) fins a la seva finalització. Aquest gest s’emmarca dins del Pla de Responsabilitat Corporativa de la Companyia i contribueix a dinamitzar l’economia i l’activitat turística de la zona. D’aquesta manera es posa de manifest una vegada mes el compromís d’ Endesa amb les persones i comunitats locals d’aquells territoris on hi desenvolupa més intensament la seva activitat.

En aquest espai, Fundesplai compta amb quatre terrenys d’acampada que sumen 187 places. Des de 2008 han participat 8.923 infants i joves de més d’un centenar d’entitats de lleure, escoles, associacions i famílies en les diferents activitats de lleure i educació ambiental que s’hi han organitzat, una xifra que representa 45.435 estades. Aquestes instal·lacions, a la vora del pantà de Camarasa, són ideals per donar conèixer a través de les activitats d’educació ambiental la riquesa natural i patrimonial d’aquesta zona.

Infolleida