Balaguer homenatja Vallverdú amb una estela commemorativa

01/12/2023

La ciutat de Balaguer ret homenatge a l’escriptor Josep Vallverdú amb dos actes que posen punt i final a la celebració de l’any del seu centenari

El primer dels actes previstos s’ha fet avui divendres dia 1 de desembre al migdia, quan la Paeria de Balaguer ha descobert una estela commemorativa ubicada a la plaça de la Sardana, concretament a la zona enjardinada. La peça ha estat elaborada pel picapedrer Feliu Martín, al qual l’escriptor ha demanat expressament l’encàrrec. En aquesta estela hi ha gravat un poema inèdit de Vallverdú, el qual ha escrit expressament en agraïment i homenatge a la ciutat de Balaguer. Aquest escrit pretén ser un obsequi de Vallverdú a tots els balaguerins i balaguerines.

D’altra banda, aquest diumenge dia 3 de desembre es farà l’acte institucional de cloenda, el qual es farà al Teatre municipal a partir de les 12 h. En aquest hi assistiran la Consellera de Cultura, Natàlia Garriga; la paera en cap, Lorena González; la comissària de l’Any Vallverdú, Carme Vidal Huguet; així com el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn.

 

Infolleida