6 nous alcaldes/es i 24 que repeteixen a la Noguera

27/05/2019

De tots els alcaldes resultants dels comicis d’aquest diumenge, a la Noguera n’hi haurà sis que s’estrenaran en el càrrec, mentre que els 24 restants repetiràn càrrec. D’aquestes, un total de 10 estaran governats per una figura femenina.


A la capital comarcal, Jordi Ignasi Vidal, fins ara alcalde, repetirà legislatura després d’aconseguir majoria absoluta, amb un total de 9 regidors del 17 que n’havien de sortir. Pel que fa a la resta de formacions, Junts per Balaguer ha obtingut un total de 3 regidors, el PSC manté els 3 regidors que ja tenia, la CUP passa de 2 a 1 regidor, i Balaguer Ara Sí manté un regidor.

Al municipi d’Àger, Mireia Burgués de JUNTS governarà a partir d’ara, després d’imposar-se davant el que havia estat fins ara alcalde Lluís Ardiaca.

A Albesa també hi haurà canvi, ja que va ser Eugènia Puig-gròs qui va guanyar els comicis.

Algerri era un dels tres municipis noguerencs que ja sabien qui seria el seu alcaldes després de presentar-se una única llista. És per això que Miquel Plensa repeteix al capdavant del consistori.

Alòs de Balaguer també repetirà alcalde després que Lluís Soldevila, de JUNTS, ha tornat a guanyar els comicis.

A Artesa de Segre, tot i la creació d’una nova llista, Esquerra s’ha tornat a imposar i, és per això, que Mingo Sabanés repetirà com a alcalde durant quatre anys més.

A Les Avellanes i Santa Linya, Lídia Ber tornarà a governar durant els propers quatre anys després d’aconseguir la victòria en els comicis.

Antonio Reig, de JUNTS, seguirà, també, al capdavant de l’Ajuntament de La Baronia de Rialb.

Bellcaire d’Urgell també repetirà alcaldes després que Jaume Montfort, d’Esquerra, ha tornat a guanyar els comicis.

Sònia Valero, fins ara alcaldessa de Bellmunt d’Urgell, també repetirà legislatura.

A Cabanabona, Lluís Clotet seguirà, també, al capdavant de l’Ajuntament.

Elisabet Lizaso seguirà també al capdavant de l’Ajuntament de Camarasa després de guanyar els comicis.

A Castelló de Farfanya hi haurà un nou canvi, ja que la fins ara alcaldessa Cristina Lafay no es va presentar a la reelecció. Davant d’això, la llista d’Esquerra encapçalada per Omar Noumri va ser la que va obtenir més vots.

Josep Regué, de Junts per Cubells i fins ara alcalde, seguirà al capdavant durant una altra legislatura.

Maricel Segú seguirà, també, al capdavant de l’Ajuntament de Foradada.

Ivars de Noguera ja sabia, també, qui seria el seu alcalde al presentar-se una única llista. És per això que Josep Magrí seguirà al capdavant de l’Ajuntament.

A Menàrguens, l’actual alcaldessa Anna M. Calvís, va tornar a guanyar els comicis i per tant seguirà al capdavant.

Jaume Gilabert va tornar a ser escollit alcalde al municipi de Montgai.

A Oliola, l’actual alcalde Santiago Cisquella, continuarà al capdavant.

Estefania Rufach, única candidata al municipi d’Os de Balaguer, seguirà al capdavant durant una altra legislatura.

Eloi Bergós, actual alcalde de Penelles, va tornar a guanyar els comicis i per tant seguirà al capdavant de l’Ajuntament.

A Ponts hi haurà un nou canvi, ja que la fins ara alcaldessa M. Alba Basomba no es va presentar a la reelecció. Davant d’això, la llista d’Esquerra encapçalada per Soles Carabasa va ser la que va obtenir més vots.

Preixens mantindrà el mateix alcalde, després que Jaume Eroles tornés a guanyar els comicis.

A la Sentiu de Sió, també canviaran d’alcalde ja que Antonio López no optaba a la reelecció. Josep Torres de Junts per la Sentiu de Sió va ser qui va guanyar els comicis i qui, per tant, estarà al capdavant del consistori.

Concepció Cañadell, actual alcaldessa de Térmens, seguirà al capdavant durant una nova legislatura després d’imposar-se als comicis.

A Tiurana, l’actual alcalde Àngel Villarte tornarà a estar al capdavant de l’Ajuntament.

A Torrelameu, l’actual alcalde Carles Comes seguirà al capdavant de l’Ajuntament després d’imposar-se al comicis d’aquest diumenge.

A Vallfogona de Balaguer hi haurà un nou canvi, ja que la fins ara alcaldessa Maria Sarret no es presentava a la reelecció. Davant d’això, la llista de JUNTS encapçalada per Xavier Castellana va ser la que va obtenir més vots.

Montserrat Fornells seguirà al capdavant de l’Ajuntament de Vilanova de l’Aguda després de guanyar els comicis d’aquest diumenge.

Finalment, Xavier Terré seguirà al capdavant de l’Ajuntament de Vilanova de Meià.

Tot i això, cal recordar que no serà fins el proper 15 de juny que es durà a terme el ple constitutiu dels ajuntaments. 

Ariadna Sánchez