Projecte escolar per donar a conèixer el jaciment Abric Pizarro

17/05/2022

Per tal de donar a conèixer la història que s’amaga darrere el jaciment neandertal Abric Pizarro, localitzat l’any 2009 i encara molt desconegut, l’escola de Tartareu ha treballat,  a través del projecte Investiga.edu, les restes que s’han trobat en les diferents campanyes d’excavacions dutes a terme 

Donar a conèixer la història que s’amaga darrere el jaciment neandertal de l’Abric Pizarro, aquest és un dels principals objectiu del projecte Investiga.edu que es porta a terme a l’escola de Tartareu. Així, els alumnes, han pogut conèixer de primera mà quines són les restes que s’han trobat en aquest jaciment, localitzat l’any 2009 i encara molt desconegut. 


Així, amb aquest projecte, l’alumnat pot conèixer i investigar de primera mà com eren i com vivien els primers pobladors de la Noguera.


El projecte Investiga.edu, promogut per l’Associació Recerca i Difusió del Patrimoni Històric amb la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología, és la primera vegada que es porta a terme en aquesta escola i en aquest jaciment, si bé es vol seguir treballant per tal d’implementar-lo com a nou projecte educatiu. 

Ariadna Sanchez Ber