Les excavacions al jaciment de Santa Coloma d’Àger permeten ubicar la basílica 

28/09/2023

L’any 2014 els arqueòlegs responsables dels treballs al jaciment arqueològic de Santa Coloma d’Àger es van proposar com a objectiu trobar la ubicació de l’antiga basílica, identificada els anys 80 del segle passat, en les excavacions de Prim Bertran i Francesc Fité. Després de 9 anys, els treballs han donat el seus fruits i han permés trobar-ne la ubicació. La campanya d’enguany, però, ha donat als responsables altres sorpreses amb noves troballes 

La campanya d’excavacions al jaciment de Santa Coloma d’Àger d’enguany ha donat el seus fruits, i es que han permès trobar la ubicació de la basílica de Santa Coloma. La troballa suposa un gran avenç per aquest jaciment. 

 

Però no només ha estat aquesta la gran troballa de la campanya d’enguany, sinó que també els ha permès descobrir altres detalls sobre el jaciment. 

 

També s’ha pogut donar continuïtat a les troballes fetes fins al moment, amb sarcòfags i cossos que daten d’entre el segle V i VII. 

 

Ara, doncs, posaran punt final a la campanya amb la mirada posada en els passos a seguir a partir d’ara per tal de preservar i seguir treballant en les restes trobades. 

Ariadna Sanchez Ber