Finalitzen les tasques de pavimentació al polígon de Balaguer

14/03/2023

La Paeria de Balaguer ha finalitzat de les tasques de repavimentació de la zona compresa entres els carrers Tramuntana, carretera de Vallfogona, carrer Marinada i carrer de Llevant, del polígon industrial Campllong. Aquesta zona té un trànsit d’afluència molt important, ja que és el punt d’accés al polígon des de la carretera C-13.

En el cas del nucli urbà, una de les obres que s’ha dut a terme és la construcció del pas elevat a la carretera de Camarasa, concretament davant els Serveis Socials. Aquesta és una zona amb molt trànsit de vehicles, i al mateix també d’infants i famílies que accedeixen a l’escola Mont-Roig, i per tant es feia necessari millorar la seguretat dels vianants.

Igualment, també han finalitzat les obres en l’accés a la plaça Mercadal pel passatge Gaspar de Portolà, l’encreuament amb el pont i la Banqueta. En aquesta zona el paviment estava força degradat, i al ser un lloc de pas freqüent era necessari arreglar-lo. 

D’altra banda i ja fora del nucli urbà, l’arranjament previst a la intersecció del camí de l’Horta d’Avall amb el camí de Menàrguens fins al pont que creua el Farfanya, també ha acabat. Aquest tram es trobava en un estat de deteriorament important, ja que presentava una desintegració de la capa superficial del paviment asfàltic en diverses tramades i una fissuració generalitzada del paviment asfàltic.

Aquestes obres es van adjudicar a Sorigué al mes de desembre a través d’una licitació, i han tingut un cost total de 87.788,79 €, IVA inclòs. 

Una altra de les obres previstes i que actualment s’estan executant és l’arranjament del camí d’accés al polígon pel camí de l’antiga Sàfic, actual Murgaca. En aquest punt s’ha suprimit el pas a nivell i s’està construint un pas elevat per creuar les vies. Les obres en aquesta zona permetran un millor accés des de la carretera, així com un espai amb moltes possibilitats de desenvolupament de noves indústries.

 

Infolleida