Sis investigadores de l’IRTA a Lleida oferiran xerrades a estudiants de secundària dins del Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència

07/02/2020

Parlaran de la recerca al voltant de la fruita a nens i nenes d’entre 11 i 12 anys de les Borges Blanques, el pròxim dimarts, 11 de febrer, a Mollerussa, Balaguer, Almacelles i Artesa de Segre

SOCIETAT

Per què es podreix la fruita, i per què n’estudiem els podrits? Quines propietats té la fruita que consumim? Quin impacte té la investigació que duen a terme les dones investigadores del Fruitcentre, a Lleida? Quina ciència hi ha darrere dels nostres aliments? Són algunes de les qüestions que Georgina Alins, Charo Torres, Iolanda Nicolau, Silvia Villaró, Maria Casanovas i Marta Balsells, investigadores de l’IRTA al Fruitcentre (Lleida), abordaran en les xerrades que el pròxim dimarts, 11 de febrer, oferiran a estudiants d’entre 11 i 12 anys a les Borges Blanques, Mollerussa, Balaguer, Almacelles i Artesa de Segre.

L’activitat s’emmarca dins de la iniciativa #100tífiques, promoguda la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) i el Barcelona Institute of Science and Technology (BIST), i té l’objectiu de donar visibilitat a les dones científiques aprofitant que l’11 de febrer és el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència. Amb aquesta finalitat, durant la setmana que ve 180 investigadores catalanes oferiran xerrades a estudiants d’entre 11 i 12 anys d’arreu de Catalunya durant la setmana de l’11 de febrer. L’IRTA, amb 32 participants, és la institució catalana que hi aporta més investigadores.

Infolleida