Tertúlia amb l'escriptor Pere Rovira a la Biblioteca de Balaguer

09/03/2023

La Biblioteca Margarida de Montferrat acull el proper dilluns dia 13 de març a 2/4 de 8 del vespre la tertúlia amb l'escriptor Pere Rovira al voltant del llibre ‘Les guerres del pare’.

En aquesta obra un pare i un fill lluiten contra la misèria material i moral, amb la urgència dels perdedors i l'orgull dels valents. Els envolta una constel·lació de personatges divertits i emotius, i un món de tertúlies mentideres, tecs inacabables, timbes de cartes clandestines, lleialtats incondicionals i aversions incurables. ‘Les guerres del pare’ recrea amb una vivacitat extraordinària el moment en què la riquesa corruptora del turisme irromp en la vida rural i artesana d'un poble català del segle passat. El mític Cafè Florida serà l'únic espai de llibertat i diversió en un poble castigat per l'engany la discòrdia.


Pere Rovira  és poetanovel·listaassagista i traductor català. Doctorat en filologia, actualment és professor emèrit de la Universitat de Lleida, on ha treballat durant més de trenta anys impartint assignatures de poesia moderna. Darrerament, hi dirigeix l'Aula de Poesia i la col·lecció «Versos». També col·labora en el Màster de Creació Literària de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Viu a Alpicat, al Segrià. La seva obra ha estat traduïda al castellà, a l'anglès, al gallec, al francès i al rus.

Infolleida