Miquel Gil, Uënsdei, Andrea Motis i Joan Reig, al Festival In_finit de Menàrguens

01/12/2022

Se celebrarà els dies 14 de gener, 18 de febrer, 11 de març i 15 d’abril

La vicepresidenta de l’IEI, Estefania Rufach, i l’alcaldessa de Menàrguens, Anna Maria Calvís, han presentat aquest dijous la tercera edició del Festival In_finit, que se celebrarà en aquest municipi els dies 14 de gener, 18 de febrer, 11 de març i 15 d’abril.

 

El Festival s’organitza amb el repte de defensar i promocionar la cultura combinant diferents propostes musicals. Així, Anna Maria Calvís ha destacat que “els abonaments surten a 20 €, que creiem que són preus molt populars. Som conscients que, en la primera edició, va ser gratuïta per la pandèmia i va ser assumit, totalment, per l’Ajuntament, ara fem pagar aquests preus simbòlics que no són per fer la pau, sinó perquè considerem que la cultura s’ha de pagar”.

 

Ha recordat que el festival va néixer en plena pandèmia, per donar suport als músics “que ho estaven passant malament”, i que el cartell d’enguany porta quatre concerts de nivell “que han estat triats amb molta cura”.

 

De la seva banda, Estefania Rufach ha dit que “es tracta d’un festival que aposta pels cantautors, pels grups emergents, per la cultura catalana i la llengua catalana, que va néixer amb molta força”, i que té el futur assegurat.

 

El Festival començarà amb l’actuació de Miquel Gil, el 14 de gener. Gil –un dels fundadors del grup valencià ‘Al Tall’- és considerat una de les grans veus del panorama musical mediterrani. Grata la terra amb un cantar profund i emocionant i, de fet, el seu cant amortitza el llegat de les músiques de tradició oral. El més modern dels cantadors s’agita i es deixa agitar com correspon a un artista que viu la tradició des del present i amb la mirada clavada al futur.

 

La data escollida per al mes de febrer és el dia 18, quan Uënsdei farà la seva actuació. Des del pop íntim de protesta de Mudança, Uënsdei escriu cada vers i lletreja cada paraula amb el convenciment que és clau retrobar-la. Oferint imatges i referències de crítica social a cada racó, Uënsdei presenta un disc que ha estat bressolat a la seva cova amb cura i paciència, per compartir-lo des de la sensibilitat conscient.

 

L’11 de març es podrà gaudir del concert d’Andrea Motis amb Josep Traver. Amb la música d’ídols de la talla de Louis Armstrong i Chet Baker, la jove trompetista i cantant barcelonina porta al costat de Joan Chamorro enlluernant el públic des del 2012, any en el qual Quincy Jones es fixa en ella i la convida a compartir escenari al Festival de Perelada. En aquesta ocasió, estarà acompanyada per Josep Traver a la guitarra.

 

La cloenda del Festival anirà a càrrec de Joan Reig, el dia 15 d’abril. Joan Reig, conegut per ser el bateria dels Pets, presenta el seu nou disc ‘Bagatzem’. En el disc s’hi recullen cançons i poemes recents de collita pròpia, la majoria fruit de la recerca de respostes que ajudin a entendre el món d'ara mateix.

 

Els interessats en comprar l’abonament, surt al preu de 20 € i es pot fer a les oficines de l’Ajuntament, al correu [email protected] o al web: www.eventbrite.es. Els qui només vulguin comprar-la per a una actuació, cadascuna sortirà al preu de 6 €. Tots els concerts es faran a la Sala Joan Baptista Xuriguera i començaran a les 20.00 hores.

 

Infolleida