La Paeria de Balaguer convoca els creadors locals per tal de donar-los suport 

28/02/2023

Pel proper dimarts dia 7 de març la Paeria convoca als artistes i creadors locals al Casal Lapallavacara a les 20 h per tal de posar en funcionament un espai de creació, el qual sigui un punt de trobada i intercanvi, amb un model de cogovernança entre creadors i Paeria.

Un dels principals objectius de la trobada és posar a disposició dels creadors espais físics i virtuals, unes instal·lacions adequades que facilitin l’intercanvi d’experiències i projectes, per tal que la interacció faciliti l’enriquiment dels seus processos creatius. A més d’espais, la Paeria també es planteja oferir serveis d’acompanyament i suport, per tal que les creacions puguin trobar en el mercat i en les polítiques culturals els recursos necessaris per desenvolupar plenament la funció creativa.

Així, aquesta primera trobada ha de servir per constituir un grup de treball amb les persones interessades. En el marc d’aquest grup es definiran els dispositius de debat i governança, el condicionament òptim de l’espai físic i virtual de creació, tenint en compte totes les disciplines artístiques i els seus requeriments funcionals. A partir de la informació que es reculli en aquesta primera jornada s’acordarà una agenda de treball.

L’acolliment als espais de creació estarà regit per un marc normatiu que definirà el procediment d’accés, les condicions d’ús de l’espai i l’utillatge, i la durada dels processos. Igualment es plantejarà a les persones interessades que l’espai de creació artística ha de generar i facilitar la interacció amb la comunitat que els acull, especialment amb els centres educatius i amb la resta d’agents culturals.

Infolleida