Joan Oró observa l’univers del del Parc Astronòmic del Montsec 

15/09/2023

L’edifici central del PAM acull des d’aquesta setmana l’exposició “Joan Oró. Observant l’Univers”, un conjunt de 14 plafons que mostren la participació amb la NASA del científic lleidatà en els programes d’exploració espacial del segle XX i també la seva implicació en el projecte del Parc Astronòmic del Montsec i l’Observatori del Montsec. La mostra, que estarà a l’abast de tots els visitants de l’equipament, ha estat comissariada per Joan Anton Català i romandrà oberta fins al 6 de gener del 2024  

 

Quina va ser la relació de Joan Oró amb el món de l’astronomia? I amb el Parc Astronòmic del Montsec? Aquestes són les dues preguntes a les que vol donar resposta l’exposició “Joan Oró. Observant l’Univers”, una mostra que acull el Parc Astronòmic en el marc de l’any Oró. 

 

En total, són 14 plafons que mostren de manera clara i precisa la participació amb la NASA del científic lleidatà en els programes d'exploració espacial del segle XX. Però també a través de fotografies i textos, l’exposició repassa el llegat de l’investigador, que fou un dels promotors de la instal·lació astronòmica situada al Montsec. 

 

La mostra es podrà visitar al Parc Astronòmic fins el proper 6 de gener.

Ariadna Sanchez Ber