JARC mostra el seu malestar davant de la recomanació dels Agents Rurals de llaurar els camps amb cereal d'hivern

12/06/2023

JARC mostra el seu malestar davant de la recomanació dels Agents Rurals de llaurar els camps amb cereal d'hivern que no es preveuen segar, com a mesura per prevenir incendis. Una pràctica que els faria perdre ajuts en un any molt complicat, ja que estarien incomplint la normativa de la PAC. A més, creuen el risc d'incendi passa per altres zones gestionades per l'administració

Per prevenir incendis els Agents Rurals recomanen llaurar els camps amb cereal d'hivern que no es preveuen segar. Una mesura que faria perdre ajuts als pagesos, ja que estarien incomplint compromisos i condicionalitats de la PAC. A més, creuen que el perill està en altres zones.

Demanen ser escoltats i que l'administració compleixi els seus acords, com per exemple que els agricultors formin part dels equips de coordinació i estudi d'alternatives de foc, l'ampliació dels camins rurals o la gestió de boscos.

Els agricultors són els primers a vetllar per la prevenció d'incendis, però de la mateixa manera que l'administració demana que posin de la seva part, demanen que aquesta faci precisament el mateix.

Julen Andrés Carralero