“Gara i l’energia que ens envolta”, a partir del proper dilluns

07/11/2022

El proper dilluns dia 14 de novembre s’inaugura l’exposició de divulgació científica sobre energia i sostenibilitat energètica “Gara i l’energia que ens envolta”, al Casal Lapallavacara. Aquesta mostra ha estat creada per l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) amb el suport de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) i el Ministerio de Ciencia e Innovación.

L’exposició es podrà visitar a Balaguer gràcies a la col·laboració de l’IREC amb l’Energy HubLab, un projecte de la Paeria i la Diputació per fomentar la transició energètica a les comarques de Ponent. Tot i que les actuacions del projecte estan adreçades principalment al mon empresarial i a les administracions locals, també vol contribuir a la sensibilització de la ciutadania en temes d’eficiència energètica i energies renovables.

Precisament, “Gara i l’energia que ens envolta” contribueix a l’educació cientifico-tècnica de la ciutadania mostrant diferents solucions energètiques d’acord amb les diverses línies d’investigació actuals. Està dividida en quatre zones d’activitat: la generació, l’emmagatzematge, la distribució i el consum d’energia. A partir d’aquestes, els visitants fan un recorregut per conèixer les diferents fonts d’energia, la sostenibilitat i l’eficiència energètica, i podran participar activament en un petit experiment.

L’exposició s’ubicarà a la sala Reguereta del casal Lapallavacara i estarà oberta al públic fins el 7 de desembre. Els horaris per visitar-la seran entre setmana de 9 a 14h i de 16 a 17h i els dissabtes de 10 a 14 i de 17 a 21h. És un projecte de caràcter itinerant i ja ha passat per diverses poblacions catalanes, com Barcelona, Tiana, Montblanc o Moià.

Infolleida