Exposició “Esquerdats” al Monestir de les Avellanes

20/10/2023

Una sèrie artística que el pintor Francana ha creat exclusivament per a aquesta exposició

Del 21 d’octubre al 17 de desembre podeu descobrir al Monestir de les Avellanes l’exposició “Esquerdats” de l’artista Francana.

“Esquerdats” és una sèrie d’obres que l’artista Francana ha creat exclusivament per a aquesta exposició al Monestir de les Avellanes. A “Esquerdats” l’artista vol fer partícip a l’espectador perquè observi les coses d’una altra manera, la visualització d’un tros com a fragilitat del tot. L’artista transforma la realitat a través de la seva obra, el qual a la vegada fragmenta, com una doble transformació, primer de la realitat per l’artista i després de l’obra amb la que l’artista a reflectit aquesta realitat. Totes les creacions es caracteritzen per la senzillesa en el traç dels objectes i el color nítid característics de Francana.

 

Francana prové del món de l'art com a professional. La combinació del dibuix de les formes i el color són el traç essencial de tota la seva obra. Experimenta amb la matèria i hi imprimeix un fort color harmònic que aporten a les seves creacions un caràcter especial. A més a més de Catalunya ha exposat a les principals ciutats de països com Espanya, França, Itàlia, Alemanya, Holanda, Portugal, Suècia, EUA, Mèxic, Marroc, Xina, Japó. Compta amb diversos premis i reconeixements, així com diverses crítiques d'art. 

 

L’acte inaugural serà el dissabte 21 d’octubre a les 12:30 h a la Sala Capitular del Monestir de les Avellanes on tothom hi és convidat. I l’exposició serà visitable de forma lliure fins al proper 17 de desembre de 2023.

Infolleida