Bellesa i alçada poètica sobre l'escenari de La Mercantil

27/02/2024

Us heu preguntat mai què portem a dins? Dins del cos… 
Aquesta és la pregunta motor d’aquest fràgil i poètic espectacle de la companyia de La Rioja El Patio Teatro
 
A partir d’aquesta qüestió, Entrañas esdevé una lliçó d’anatomia íntima i delicada. Mentre avança la peça, l’enigmàtic i poètic llenguatge científic s’amiga amb el pla emocional i el dels sentiments. Lentament, el públic es queda atrapat per la subtil bellesa i l’elegància extraordinària que aquesta obra desplega sobre l’escenari.
 
Entrañas és un preciós viatge fet a quatre mans i dues veus per l'interior del cos humà  amb un sofisticat domini de la plàstica, dels objectes i del llenguatge visual, sempre amb gràcia, senzillesa i una extraordinària elegància, fruit del respecte i l'alçada poètica amb què han abordat el tema
 
El Patio Teatro, creada a Logroño el 2010 pels mateixos autors i intèrprets de l’obra  Izaskun Fernández y Julián Sáenz-López, neix de la necessitat d'apropar al públic històries que sorgeixen de la seva emoció davant de la quotidianitat i que són l'excusa per a la recerca d'un llenguatge propi que els ajudi a explicar-les sobre un escenari. És una de les companyies més interessants i portentoses del panorama creatiu de l’estat i el seu talent els ha atorgat un segell propi mereixedor del reconeixement mundial dins el món de les arts escèniques. Entrañas va ser estrenada a l’abril del  2023 i, des de llavors, ha recollit les millors crítiques de la premsa especialitzada. Ara arriba a La Mercantil, després de la seva recent participació  al prestigiós Festival Mime de Londres.
 
Premi DRAC D’OR 2023 a la millor escenografia
 
març 18.00 h
Infolleida