Balaguer celebra la 10ª Mostra de Dansa

21/03/2024

La Xemeneia Espai de Dansa Moviment i Creació ha organitzat per aquest dissabte dia 23 de març a partir de les 19h, la 10a Mostra de Dansa ‘Ciutat de Balaguer’ al Monestir de Santa Maria de les Franqueses. En aquest acte es presentarà l’espectacle ‘Les Fades de Montmur: una adaptació del conte de Josep Carner Ribalta’, el qual anirà sota la direcció d’Albert Bonet, i amb les coreografies creades per l’equip docent del centre.

L’espectacle l’interpretaran un centenar de ballarines i ballarins de totes les edats, que a través de la dansa clàssica, contemporània, el jazz, el lindy hop o qualsevol altra de les disciplines que s’imparteixen a l’escola de dansa, interpretaran el relat de Josep Carner-Ribalta, publicat l’any 1973.

Aquesta història narra les peripècies de vuit fades habitants del tossal de Mormur, al secà de Balaguer, les quals volen aconseguir que un nadó esdevingui una persona totalment feliç. Un relat que ja forma part de l’imaginari col·lectiu balaguerí.

Des de 2005, La Xemeneia. Espai de Dansa Moviment i Creació treballa amb l’objectiu que el seu alumnat adquireixi una formació de dansa de qualitat, a través d’eines i recursos que els puguin servir per a formar-se com a persones solidàries, amb inquietud per l’esforç i l’interès per aprendre en un context social, artístic i cultural. Des de La Xemeneia es proposa un ensenyament de la dansa des de la perspectiva de l’educació emocional, social i cognitiva, i a partir de metodologies adequades, proposades i impartides per professorat titulat. 

 

Infolleida. FOTO: David del Val