Balaguer acollirà l'11ª edició del concurs internacional de cant líric Germans Pla

19/09/2023

L'Associació Cultural Grup d'Art4 de Balaguer organitza l’11è Concurs Internacional de Cant Líric ’Germans Pla - Ciutat de Balaguer’, que se celebrarà els dies 21 i 22 d’octubre de 2023

Els principals objectius d’aquest concurs són descobrir noves veus, recolzar les joves promeses, i donar a conèixer el cant líric i l'obra dels germans Pla (Josep, Joan Baptista i Manuel) músics del segle XVIII d'arrels balaguerines.

El concurs es desenvoluparà en dues fases presencials al Teatre Municipal de Balaguer. La fase semifinal se celebrarà el dia 21 d’octubre a partir de les 9 h del matí, i estarà oberta al públic. La fase final es farà l’endemà diumenge dia 22 a partir de les 10 h. Finalment, a la tarda a partir de les 18 h es farà el concert de cloenda, en el qual els finalistes cantaran una de les obres presentades al concurs, i també es farà l’entrega de premis.

Quant al jurat d’enguany, en formaran part Mireia Pintó, mezzosoprano i professora de l’ESMUC; Marta Matheu, soprano i professora del Liceu; Pedro Pardo, director d’orquestra i cor i compositor; Albert Castells, coordinador de càsting del Departament Artístic del Gran Teatre del Liceu; Montserrat Cots, pianista, pedagoga i presidenta de l’Associació Cultural Grup d’Art4; i Xavier Sumalla, secretari del jurat.

Pel que fa als premis, s’atorgarà un primer que consistirà amb un premi de 4.000 euros, la remuneració per a la participació al Concert del Cicle Música ‘Germans Pla – Ciutat de Balaguer de 2024, i la participació a la gira de la Xarxa de Músiques de les Joventuts Musicals de Catalunya. El segon premi consisteix en un premi de 2.000 euros i la participació remunerada al Concert del Cicle de Música ‘Germans Pla – Ciutat de Balaguer de 2024. El tercer premi són 1.000 euros, i igualment la participació remunerada al concert de l’any vinent.

D’altra banda, també s’atorgaran premis especials al millor intèrpret de lied cedit per la Fundació Victòria dels Àngels, amb una beca de participació a les Màster Class de la Fundació Victòria dels Àngels; un premi dels Amics de l’Òpera de Lleida, consistent en un concert remunerat a l’Auditori Enric Granados de Lleida; el Premi Orgues de Ponent i del Pirineu, els quals són dos concerts remunerats dins el Festival de Música de Tardor; i finalment el premi del públic present al concert, pel qual s’atorga la participació remunerada al Concert del Cicle de Música ‘Germans Pla - Ciutat de Balaguer’ de 2024.

El concurs, organitzat per l’Associació Cultural Grup d'Art4 de Balaguer compta amb la col·laboració de la Paeria de Balaguer, la Diputació de Lleida, la Fundació Victòria dels Àngels, els Amics de l’Òpera de Lleida i Orgues de Ponent i del Pirineu.

 

Les persones interessades en participar es poden inscriure a través del formulari que trobaran a la pàgina www.grupdart4.com abans de l’11 d’octubre, i enviar-lo a l’adreça [email protected]

Infolleida