Alemany estrena a Alimentaria les Mels Selecció, una selecció de les mels més singulars de cada regió o temporada

18/03/2024

La firma Alemany ha estrenat aquest matí al Saló Alimentaria & Hostelco el seu producte més preuat, una autèntica joia de l’apicultura, que la marca d’Os de Balaguer (Lleida) ha catalogat com a Mels Selecció. Ferran Alemany, gerent de l'empresa, amb el seu pare, Miquel Alemany, han estat els encarregats de mostrar i donar a tastar aquesta delícia gastronòmica. I és que l’àrdua tasca de seleccionar les millors mels de la península Ibèrica al llarg dels anys ha permès a la marca Alemany descobrir les mels més singulars de cada regió o cada temporada. Parlem d’unes mels que, per les seves qualitats organolèptiques d’aromes, sabors, color o textura, també pel seu indret de procedència, assoleixen una singularitat que les converteixen en les millors de les millors, és a dir, la millor mel entre les millors mels del territori, així com la millor entre les millors d’una època de l’any en concret.

N’és una mostra la varietat de romer-timó que es va obtenir l’any passat a l’Aragó fruit d’una primavera atípica marcada per una implacable sequera que va obligar les abelles a concentrar en cada gota el nèctar recol·lectat, de la qual cosa en va resultar una mel extraordinàriament madura que es distingeix per la seva tonalitat clara i una dolçor suau i agradable que transporta els sentits del consumidor fins a l’essència de la mel fresca de les primeres floracions. Per la seva pròpia idiosincràsia, la producció de les Mels Selecció Alemany és exclusiva i limitada.

Es tracta, doncs, d’un producte excepcional creat en circumstàncies excepcionals que s’erigeix en les més singulars de les mels que formen part del catàleg d’Alemany. De fet, l’empresa familiar durà a Alimentària un ampli mostrari de les Mels Selecció mitjançant uns vistosos bidons de 50 quilos creats per a l’ocasió per tal que els visitants al Saló Internacional de l’Alimentació que se celebra a Barcelona del 18 al 21 de març puguin degustar-ne les propietats que les fan úniques i excepcionals. “Les Mels Selecció Alemany son el resultat d'un esforç apassionat per part del nostres apicultors, la nostra experiència com a seleccionadors de mel i la passió per l'art de l'apicultura, la qual cosa es tradueix en una expertesa d’alt nivell per part dels nostres professionals a l’hora de seleccionar les millors mels de proximitat”, rebla el gerent de la marca, Ferran Alemany.

 
Infolleida. FOTO: Anna Requena