40 anys de l'Arxiu Comarcal de la Noguera

25/01/2023

Aquest 2023 l’Arxiu Comarcal de la Noguera commemora els 40 anys des que es va inaugurar l’any 1983. Un període al llarg del qual aquest organisme s’ha encarregat de preservar i de fer accessible una part important del patrimoni històric de la Noguera.

Per a celebrar-ho, l’Arxiu presenta un nou personatge que porta el nom d’Aurem, dissenyat per la creadora Kènia Boada, que esdevé el símbol de l’Arxiu i de la seva tasca en la salvaguarda del patrimoni documental a la comarca al llarg d’aquests 40 anys. La imatge és la d’una noia del segle XXI que s’anomena Aurem, diminutiu d’Aurembiaix, evocant així el passat històric de la comarca, el qual defensa i ens mostra a través de les fonts documentals. L’Aurem serà la icona d’aquesta efemèride, però també ha vingut per quedar-se amb nosaltres ja que, a partir d’ara, acompanyarà als més joves en les activitats escolars i de difusió que s’hi organitzin.

Al llarg d’aquest any que acabem de començar, l’Arxiu té previst celebrar l’efemèride organitzant diferents activitats com jornades de portes obertes, un curs de genealogia i l’elaboració de nous materials didàctics.

 

Infolleida