Jeannine Abella i Salvador Vergés analitzen els reptes del sector primari en una xerrada a Ponts

27/03/2024

La cap de llista de Junts per Catalunya al Parlament per Lleida, l'Alt Pirineu i Aran i alcaldessa d'Isona i Conca Dellà, Jeannine Abella, i el cap de llista de Junts per Catalunya al Parlament per Girona, Salvador Vergés, han abordat la complexa realitat del món agrari i ramader a Catalunya en una trobada celebrada a Ponts.

 

"Junts per Catalunya ens agafa amb la feina feta"

Durant la seva intervenció, Jeannine Abella ha destacat el compromís de Junts per Catalunya amb el sector agrari. "Les eleccions ens van agafar per sorpresa, però sortim a guanyar. A Junts ens agafa amb la feina feta", ha afirmat Abella. Així mateix, ha recordat l'impuls del ple de pagesia al Parlament i ha subratllat la importància de complir amb les propostes aprovades. "El millor programa, la millor carta de presentació és que complim els 24 de 25 punts de Junts que es van aprovar al ple de pagesia, si estem al Govern, i, si només estem al Parlament, els farem complir, i el 25è, que no es va aprovar i corresponia al Projecte de Llei de desburocratització de la pagesia, també ens comprometem a continuar-lo posant sobre la taula", ha assegurat.

 

"Cal definir un model agrari agroalimentari clar per a Catalunya"

Per la seva banda, Salvador Vergés ha centrat la seva intervenció en els reptes estructurals del sector primari català. "No serveix de res si no ataquem el problema de fons de la pagesia, que és que a Catalunya no tenim un model agrari agroalimentari clar, definit", ha afirmat Vergés. En aquest sentit, ha destacat la necessitat de definir un model que contempli les diverses realitats del territori català. "Fins que no tinguem clar quin és el model agrari agroalimentari, sempre tindrem conflictes", ha afegit.

 

Ambdues intervencions han posat de manifest la complexitat dels reptes que afronta el sector primari català i la necessitat de polítiques estructurals per garantir-ne la sostenibilitat i competitivitat en el futur.

Infolleida