Celler Montsec presenta la nova anyada del vi Astronòmic al Parc Astronòmic del Montsec

11/10/2022

La presentació va aplegar una quarentena d’assistents, que van gaudir d’una observació de les estrelles a càrrec del personal del Parc i d’un maridatge de vins del celler amb productes de proximitat

Celler Montsec (Agropecuària d’Artesa de Segre SCCL) va presentar ahir dilluns, 10 d’octubre, la nova anyada dels seu vi “Astronòmic”, en un indret únic de les terres de Ponent, el Parc Astronòmic del Montsec. Com en altres ocasions, l’objectiu és posar en valor el paisatge natural, cultural i gastronòmic de la zona, elements claus en l’elaboració i la comercialització dels vins del Celler.

A l’acte, van assistir el president del Parc Astronòmic, Salvador Ribas; el president i el gerent de la Cooperativa d’Artesa, Josep Trepat i Josep Soldevila, respectivament; l’enòleg de Celler Montsec, Jordi París i el director comercial, Jaume Gaspà. París i Gaspà, per part del Celler, van ser els encarregats de conduir la presentació i el maridatge.

La presentació va aplegar més de 40 persones del sector de l’Hostaleria, entre distribuïdors, botigues especialitzades, clients i restauradors, així com personal de la mateixa Cooperativa. Durant l’acte, es va dur a terme una observació de les estrelles, a càrrec del personal del Parc Astronòmic del Montsec i, a continuació, la presentació de la nova anyada del vi “Astronòmic”, que va anar seguida per un maridatge de vins del celler amb diferents productes de proximitat.

VI ASTRONÒMIC
Un vi per veure les estrelles. En el moment del remuntat, el vi exhibia un color fosc com la nit. Tanmateix, i donada la bona acidesa, també reflectia la llum, brillant com els estels. El vi ja ens parlava de la seva vocació de ser Astronòmic.

L’etiqueta està treballada amb tonassolats i tinta invisible fluorescent. A les fosques, és un espectacle en el qual podreu gaudir de l’autèntic cel de tardor del Montsec visualitzant les constel·lacions de Pegàs i Andròmeda.

La càpsula simula la mira d’un telescopi.
 
El vi és fet de Cabernet Franc d’una sola finca de poc més d’un hectàrea. Vinificat en inoxidable amb llevats autòctons. Criat vuit mesos en bóta de roure francès de primer i segon any i, parcialment, en damajoanes de 8 litres.

PROJECTE BALUARD
Les vinyes que han produït el vi per elaborar l’Astronòmic, formen part del Projecte Baluard, un projecte de recuperació del paisatge de vinya del Montsec.
 
Celler Montsec forma part de la Cooperativa d'Artesa de Segre, fundada l’any 1958. En l'actualitat, compta amb més de 20 socis viticultors i vinyes amb diferents alçades, climatologies i acideses.
Farà uns 4 anys que vam posar en marxa una estratègia per mirar de solucionar el relleu generacional i la pèrdua de vinya en què ens trobàvem. És així com neix el projecte BALUARD. La nostra missió és protegir i recuperar el cultiu de la vinya, mirant de generar valor sostenible tant per als nostres socis com per al territori. A dia d'avui, són 45 les hectàrees de vinya que gestionem, entre els vessants sud i nord de la serralada del Montsec. Amb el Projecte Baluard en marxa, ja s’han recuperat unes 20 hectàrees de vinya.
Infolleida