Baixa la productivitat en granges de porcí a causa de la calor 

20/07/2023

Les altes temperatures provoquen que els animals mengin menys en les hores de més calor, redueixen la ingesta de pinsos a la nit i beuen molta aigua per afrontar la calor. A més a més, en el cas de les verres reproductores, també es poden registrar problemes de fertilitat

La onada de calor dels darrers dies, que a partir d’avui s’ha de veure esmorteïda, està causant problemes al camp, com la caiguda de la productivitat de les explotacions ramaderes. En el sector porcí, per exemple, l’afectació ve donada ja que els animals mengen menys en les hores de més calor, redueixen la ingesta de pinsos a la nit i beuen molta aigua per afrontar la calor, fet que alenteix l’engreix i la productivitat. En el cas de les verres reproductores, a més a més, també es poden registrar problemes de fertilitat. 

 

A tot això, cal sumar-hi l’increment de la despesa derivada de l’augment de l'utilització de sistemes de refrigeració. 

 

Altres sectors, com el de la llet, també afronten problemes com aquests i, en alguns casos, han optat per ajudar les vaques a suportar millor les altes temperatures amb ventiladors que remouen l’aire o, inclús, dutxar amb aigua freda els animals.

Ariadna Sanchez Ber