Agricultors d'Albesa munten un sometent per frenar l'onada de robatoris agrícoles

27/03/2024

S'organitzen en diverses patrulles de vigilància que recorren diferents zones del terme municipal

Gairebé mig centenar de veïns d’Albesa es van reunir ahir a la nit, preocupats davant de l’onada de robatoris que, des de fa setmanes, afecta explotacions agrícoles d’aquest poble i localitats properes, segons avança Esmeralda Farnell a SEGRE. Lluny de quedar-se de braços plegats, els agricultors van decidir organitzar-se en patrulles de vigilància nocturna i constituir un sometent. Des de principis d’any han patit diversos saquejos en finques, de les quals han robat aspersors de reg, bateries, gasoil i eines de casetes o magatzems. Han arribat a tenir furts cada setmana, en ocasions fins a diversos en un sol dia.

Per la seua part, l’alcalde, Antoni Balasch, va destacar el malestar en el sector, no només a Albesa, sinó també en pobles veïns com Menàrguens, Torrelameu, la Portella, Corbins o Benavent de Segrià. Va assegurar que s’han reunit amb responsables a Lleida dels Mossos d’Esquadra per explicar-los com duran a terme les vigilàncies.

Xarxa de lectors de matrícules

El consistori d’Albesa projecta instal·lar càmeres amb lectors de matrícules als camins de la localitat per augmentar la seguretat a les explotacions i evitar nous robatoris. Confien a optar a ajuts de la Generalitat per desplegar juntament amb altres municipis de la zona una xarxa de càmeres als camins rurals.

Més informació -> Clica aquí
Infolleida