Trobada Sardanista Intercomarcal Escolar a Tàrrega

03/05/2024

Ha comptat amb la participació de 14 escoles de la Noguera, el Pla d’Urgell i l’Urgell

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat del diputat de Salut Pública i Esports, Òscar Martínez, ha assistit aquest divendres a la Trobada Sardanista Intercomarcal Escolar, que ha tingut lloc al Parc de Sant Eloi de Tàrrega, sota l’organització de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida (FSCLL), Saltem i Ballem, i els Amics de la Sardana de Tàrrega. Joan Talarn ha participat, posteriorment, en el lliurament de records commemoratius.

 

La trobada ha comptat també amb la participació de l’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan; la presidenta de la FSCLL, Pepita Solsona; el president del Consell Comarcal de l’Urgell, José Luis Marín; el coordinador de Serveis Educatius dels ST de la Generalitat a Lleida, Carles Vernet; el responsable de l’àrea d'Entitats de SomSardana, Joan Ventura, i el president de Amics de la Sardana de Tàrrega, Carles Vall.

 

En la seva intervenció, Joan Talarn ha felicitat els organitzadors per una iniciativa que “ens ajuda a transmetre una cultura singular, la catalana, i uns valors universals, els de la cooperació i la diversitat, que us seran molt útils quan sigueu més grans”. A més, ha afegit que “aquestes —també la dels castellers— són expressions pròpies de les nostres terres amb les quals diem al món que som capaços de bastir qualsevol projecte que ens proposem quan anem de la mà dels altres”.

 

L’acte correspon a la cloenda dels cursos d’ensenyament de sardanes a la demarcació de Lleida que coordina Saltem i Ballem, i que ha abastat 14 escoles de la Noguera, el Pla d’Urgell i l’Urgell.

 

Infolleida