La Fira de Titelles de Lleida arriba a Balaguer

02/05/2024

 Per primer cop, la Fira de Titelles de Lleida, juntament amb l' Institut d’Estudis Ilerdencs, fan arribar al territori dues actuacions de la prestigiosa fira amb la participació de La Mercantil  i la companyia italiana Di Filippo Marionette que ens oferiran el fantàstic món dels titelles amb Variations i Piuma .
 
Piuma –ploma- és el nou membre de la família Di Filippo Marionette i també és el més petit! Nascut a Austràlia, es pot definir com un “titella de butxaca”: fa 28 cm i pesa 352 g i no vol treballar... Dissenyat per a un públic reduït, l’espectacle està pensat per ser vist de prop –ideal per al Pati de La Mercantil- i que el públic pugui gaudir dels detalls del seu moviment i de les divertides interaccions entre el titella Piuma i el titellaire Remo.
 
El protagonista de Variations és Proto, un titella amb meravelloses possibilitats que sap que està enganxat als fils i és perfectament conscient de tenir dues «figures» que l’ajuden a estar viu.
En aquest espectacle Proto viu un viatge molt personal que parteix des del seu naixement i transcorre per diverses etapes fonamentals de la seva existència. Gràcies a la seva vitalitat travessa, mitjançant la ironia i la poesia, temes de gran actualitat com ara la tecnologia, la fragilitat i la consciència de qui som en realitat.
 
Amb Piuma i Variations , la Cia Filippo Maritonette ens durà la delicadesa, imaginació i tècnica dels titelles a la Mercantil
 
 
Diumenge 5 de maig
12.30 h Piuma (Pati de la Mercantil)
18.00 h Variations (sala Mercantil)
Infolleida